Aanleverspecificaties digitale drukwerkbestanden

FLYERS

Om een voorspelbaar drukresultaat te krijgen moet het aangeleverde bestand aan een aantal voorwaarden voldoen.

Tips

Voorkant en achterkant in 1 bestand

Een voorkant en achterkant in 1 bestand uploaden? Dit kan lastig zijn. Op internet zijn verschillende programma's beschikbaar om dit te doen. Bijvoorbeeld deze PDF merger. Simpel, gratis, online en snel! Je kan hiermee eenvoudig pagina’s samenvoegen tot 1pdf bestand.

Tip:controleer alle pagina’s nog even goed na gebruik.

Aanleveren PDF

Bij voorkeur ontvangen wij de te verwerken bestanden als PDF met de volgende specificaties:

Kleurmodus

Gebruik als kleurmodus CMYK
Zet wanneer mogelijk alle gebruikte Pantone-, steun- of RGB kleuren om naar CMYK.

Verlooptinten

Verlooptinten en transparanties kunnen bij het drukken problemen veroorzaken. Het is verstandig deze te rasteren of af te vlakken. Aanleveren met transparanties of verlooptinten is voor eigen risico.

Resolutie

Afbeeldingen en foto’s moeten 300 dpi zijn bij 100% plaatsing in het document.

Het is van belang dat het ontwerp wordt aangeleverd in de juiste resolutie. De term resolutie omschrijft de scherpte of gedetailleerdheid van een afbeelding. De scherpte wordt uitgebeeld in 'dpi' (dots per inch), oftewel het aantal pixels per vierkante inch. Afbeeldingen die u op internet tegenkomt, hebben bijna altijd een resolutie van 72 dpi, terwijl voor kwaliteitsdrukwerk een minimum van 300 dpi vereist is.

Afloop

Laat bij het ontwerp de afbeeldingen tot minimaal 3 mm buiten het documentkader vallen.

Tekstmarge

Plaats teksten niet dichter dan 3 mm op de snijrand. Dit voorkomt dat tekst te dicht op de snijrand komt of eventueel afgesneden wordt. Als u een kader gebruikt in uw ontwerp, raden wij u aan dit met een minimale marge van 3mm te ontwerpen. Kaders met een marge kleiner dan 3mm kunnen na het snijden resulteren in verschillende breedtes van het kader.

Documentkader

Hou er rekening mee in het ontwerp dat teksten, logo’s en andere belangrijke elementen die in de bedrukking zichtbaar moeten blijven minimaal 5 mm van de rand van het document af blijven. Dit voorkomt dat belangrijke elementen binnen de opmaak te dicht op de rand of zelfs van het beeld afvallen tijdens de afwerking.

Controle document

Controleer de inhoud van het document dat u aanlevert. Laat desnoods even door iemand anders uw bestand controleren op taalfouten. 4 ogen zien meer dan 2! Er vindt een automatische controle plaats bij het uploaden van het bestand.


Veldsink De Witte Veldsink De Witte Fysius Fysius Gamma Gamma Gemeente Meppel Gemeente Meppel